CITRONOLIE

kr.46.95kr.87.95

100% ren æteriske citronolie – topnote. Upcycled fra saftproduktion.

Velegnet til aromaterapi, duftlamper, karbad, brusebad, massage, parfumer, sauna, hudpleje, fodbad, rumspray mv.

Brun glas flaske. Produktet er fremstillet ved hjælp af 100% vindenergi. Vegan. 100% naturlig. Faremærket -se yderligere infomation.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,
Olien er svagt gul til grøngul med en frisk, let duft som næsten er identisk med duften fra en frisk pillet citron. Et ton frisk frugt giver ca. 3 kg. citronolie. Citronolie udvindes af citronskaller ved koldpresning. 25 – 30 citroner giver 10 ml olie. Citronolie fås primært fra Californien og Italien. Citrontræerne er stedsegrønne træer med velduftende hvide blomster og stærkt aromatiske frugter. Citron menes at stamme fra Kina og blev først almindelig kendt i det sydlige Europa omkring 16. århundrede.

Olien er opløftende og rensende. Den erstatter negative følelser ved at skabe en glædelig atmosfære af friskhed og renhed. I duftlampe er den god mod mental træthed og den kan øge koncentrationsevnen. En japansk undersøgelse har vist at ved brug af duften af citron i et travlt kontormiljø faldt skrivefejlene med 54%.

Citronolie har rensende og forfriskende egenskaber. Bland den med vand og spray det ud i rummet, det giver en dejlig frisk duft samtidig med at det renser luften. Citronolie kaldes også fornuftens olie, fordi den klarer tankerne og hjælper i beslutningsprocessen. Den blander godt med andre citrusolier og lavendelolie.

Oliens astringerende egenskaber er effektive til behandling af fedtet hud og uren hud. Den stimulerer blodcirkulationen ved massage og regulerer hudens talg produktion.

Olien kan indeholde op til 2 % furanocoumarin komponenter bl.a. bergaptene. Disse komponenter er fotosensibiliserende og kan øge hudens sensibilitet overfor ultraviolet lys, hvilket kan bevirke forbrænding og ødelæggelse af huden. Derfor bør man ikke opholde sig i solen 12 timer efter brugen.

Undgå kontakt med øjnene. Opbevares utilgængeligt for børn. Må ikke bruges indvortes. Skal fortyndes før brug.

 

Vægt N/A
Størrelse N/A
Size

10ml, 30ml

Faremærkning

UFI-kode: NF00-X0Q3-K00W-431W.
Indeholdes naturligt: Limonene, Citral.
Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. VED KONTAKT MED HUDEN: Vask med rigelig vand/sæbe. I TILFÆLDE AF INDTAGELSE: Ring omgående til en GIFTINFORMATION/læge. Fremkald IKKE opkastning.
Opbevares utilgængeligt for børn. Indholdet/beholderen bortskaffes i henhold til lokale regler.