CERTIFICERING

LÆS OM VORES CERTIFICERINGER

Unique Beauty’s produkter er certificerede økologiske, hvilket betyder at de er baseret på rene, naturlige og miljøvenlige ingredienser. Når du bruger parfume eller smører creme på huden, trænger noget af cremen ind i din krop og kan være med til at påvirke din sundhed. De fleste vil mene at det er klogt at spise sunde og økologiske fødevarer og ligeledes at det er bedst at din hud får sunde og økologiske ingredienser.

Det betyder at vi udover at bruge økologiske ingredienser undgår at bruge en lang række indholdsstoffer f.eks. parabener, silikoner og tusindvis af andre kemiske stoffer.

CERTIFICERET ØKOLOGISK AF COSMOS ECOCERT

ECOCERT er en fransk certificeringsorganisation, der arbejder for at fremme naturlig, miljørigtig og økologisk kosmetik gennem effektive regler og regulering.

Med ECOCERTs strenge krav til ingredienser og miljøpleje, er deres certificering din garanti for naturlige skønhedsprodukter.

ECOCERT-certificeringen tillader heller ikke syntetiske parfumer eller andre syntetiske ingredienser, udover nogle få nødvendige konserveringsmidler, hvilket også betyder at ECOCERT-certificeringen garanterer minimal brug af syntetiske ingredienser.

Derudover garanterer ECOCERT-certificeringen, at produkter, emballage og den samlede produktion alle er miljøvenlige.

Med dette i tankerne går Unique Beauty “all in” på bæredygtige, økologiske, rene og sunde skønhedsprodukter, som er velegnede til alle hudtyper.

VI TAGER DET ET SKRIDT VIDERE

For at være økologisk certificeret ved COSMOS ECOCERT kræver det:

  • Fravær af GMO, parabener, phenoxyethanol, nanopartikler, silikone, PEG, syntetiske parfume og farvestoffer, animalske ingredienser (medmindre de fremstilles naturligt af dem: mælk, honning).
  • At mindst 95% af ingredienserne i et produkt skal være naturligt.
  • At emballagen er biologisk nedbrydelig eller af genanvendelig natur.
  • At mindst 10% af indholdet i shampooer og andre produkter der skylles af, skal være økologiske og at mindst 20% af indholdet i creme og andre produkter der ikke skylles af, skal være økologiske.
  • At samtlige ingredienser og produktionsprocesser er godkendte i forhold til deres miljøpåvirkning.

Unique Beauty har valgt at tage COSMOS reglerne et skridt videre og hæve procentdelen væsentligt i forhold til minimumskravene i certificeringsstandarden – af hensyn til miljøet og dit helbred! Unique Beautys produkter har mindst 99% plantebaserede ingredienser, og op til 40% af indholdet er af økologisk oprindelse. Alle produkterne er milde, rene, bæredygtige og produceret med 100% vindenergi.

Derfor kan du roligt nyde alle Unique Beauty produkter med god samvittighed i forhold til både miljøet og dit helbred.

Læs mere om ECOCERT på deres hjemmeside.

ECOCERT COSMOS er en økologisk kosmetic standard lavet af:

  • BDIH (Tyskland)
  • Cosmebio (Frankrig)
  • Ecocert Greenlife SAS (Frankrig)
  • ICEA (Italien)
  • Soil Association (Storbritannien)

Alle organisationerne er gået sammen for at optimere, harmonisere og forenkle standarderne og processerne for økologiske og naturlige kosmetiske certificeringer. COSMOS-certificeringen anvender principperne i ECOCERT-standarden og arbejder således for at fremme brugen af ingredienser fra økologisk jordbrug, grønne kemikalier samt sunde og miljørigtige produktions- og fremstillingsprocesser.

Alle Unique Beauty-produkter lever fuldt ud op til disse standarder – og går skridtet videre med dem. Nogle Unique Beauty-produkter har allerede certificeringen, og resten vil overgå til COSMOS-certificeringen i overensstemmelse med kravene.

Læs mere om COSMOS på deres hjemmeside.

UNIQUE BEAUTY er RECS-certificeret (Renewable Energy Certificate System) af EWII Energy A/S, hvilket garanterer, at hele produktionen kører på 100% vindenergi. Vindenergi er en ren og bæredygtig energikilde og betydelig mere miljøvenlig end konventionelle energikilder.

RECS er et internationalt certificeringssystem, der sikrer, at produktionen af ​​vindenergi behandles i overensstemmelse med strenge miljøkrav og miljøhensyn og distribueres i overensstemmelse med internationalt anerkendte regler for handel med miljøvenlig energi.

Det betyder at UNIQUE BEAUTY driver en mere bæredygtig produktion og tager ansvar for sine egne miljøeffekter ved gennem brug af vindenergi at sikre et renere og mere bæredygtigt miljø.

Danmark er et af de reneste lande i verden og vi arbejder på at forbedre dette endnu mere ved at sprede budskabet om at blive endnu bedre til at leve, forbruge og producere grønnere og på en mere bæredygtig måde

INGEN DYREFORSØG

Cruelty Free International certificerer kosmetik, husholdnings-artikler mv, som er mærket med varemærket Leaping Bunny Mark. Cruelty Free International er dedikeret til at afslutte alle dyreforsøg på forbrugerprodukter verden over.

UNIQUE BEAUTY er godkendt i henhold til Humane Cosmetics Standard af Cruelty Free International, hvilket garanterer, at vi ikke foretager dyreforsøg eller bestiller andre til at udføre dyreforsøg på nogen af vores produkter eller ingredienser.

Læs mere om Cruelty Free International på deres hjemmeside.

Ingen UNIQUE BEAUTY produkter eller ingredienser har nogensinde været eller vil nogensinde blive testet på dyr. Vi mener, at det er forkert at fortsætte med at bruge dyr til at teste sikkerheden ved kosmetiske produkter. Det er grusomt, og der er andre metoder til at evaluere sikkerhed.

FAIR TRADE INGREDIENSER

UNIQUE BEAUTY’s produkter indeholder fairtrade shea og fairtrade aloe vera, fordi vi tror på at fair og ærlig handel er nødvendigt for at opnå en mere bæredygtig global verden. Ikke alle plantebaserede ingredienser er let tilgængelige i nærliggende lande og i de tilfælde vælger vi fairtrade ingredienser.

Vi støtter et fairtrade projekt i Ghana, Afrika, hvor vi køber shea samt et fairtrade projekt i Mexico, hvor vi køber aloe vera. Formålet med begge projekter er at hjælpe landmænd og arbejdere med udvikling, markedsføring og eksport af deres afgrøder. På denne måde fremmer projekterne bæredygtige produktioner og fair og ærlig handel for at forbedre økonomisk sundhed og vækst i landene.

De fleste UNIQUE BEAUTY produkter har mindst 20% certificerede fairtrade ingredienser.