Vi tager det et skridt videre

Unique Products er et dansk prisvindende firma, der producer certificerede økologiske skønhedsprodukter herunder parfumer, æteriske olier og hårplejeprodukter af udsøgt kvalitet og eksklusivitet. Fra starten baseret på kerneværdier som bæredygtighed, fairness, lokale råvarer, ren energi, minimalt spild og en økologisk livsstil i almindelighed. Værdier som strømmer gennem alle aspekter af virksomheden, som har egen produktion centralt beliggende i Danmark.

En af hovedingredienserne i Unique Beauty er dansk økologisk valle, som sikrer ekstremt højt indhold af protein, vitaminer og mineraler. Set fra et miljømæssigt synspunkt påvirker valle ikke CO2 regnskabet, da det er tilgængeligt i Danmark i rigelige mængder. Valle er en restingrediens fra osteproduktion.

Til hvert produkt vælges naturens mest effektive aktive ingredienser for at sikre kompromisløs høj kvalitet og funktionalitet. Til fremstilling af shampooer bruges grønne vaskeaktive stoffer baseret på råvarer, der let genskabes såsom majs, kartofler og hvede. Lokale nemt fornyelige ingredienser fra den nordiske flora samt økologisk fair trade aloe vera og økologisk fair trade sheasmør er naturlige valg.

Flaskerne er enten produceret af genbrugsplast eller bioplast fremstillet af plantemateriale. I tråd med firmaets filosofi om at beskytte miljøet er virksomheden drevet udelukkende med energi fra alternative, bæredygtige, CO2-venlige energikilder.

Unique Products har tre certificeringer: Økologisk, 100% vindenergi og ingen dyreforsøg.

“Vi mener, det er vor pligt som kosmetisk virksomhed at tænke længere end blot at fokusere på indholdet af økologi i vore produkter. Vi er nødt til at se på det fra et holistisk synspunkt, der inkorporerer transport af ingredienser, produktionsprocessen, emballering og anvendelse af energikilde.”
VI BRUGER

Milde, miljøvenlige vaskeaktive stoffer af naturlig oprindelse, plantebaserede emulgatorer, certificeret økologisk blomstervand, certificerede økologiske planteolier, certificeret økologisk valle, milde konserveringsmidler, certificerede økologiske æteriske olier, certificerede fair trade ingredienser og energi fra certificerede alternative energikilder.

VI BRUGER ALDRIG

Parabener, Propylenglycol, Syntetiske farver, Syntetiske dufte, Nanoingredienser, Genetisk Modificerede Ingredienser, Formaldehyd, Derivater af formaldehyd, Giftige kemikalier, Lanolin, SLS / SLES, Triethanolamin (TEA), EDTA, Urea, MI, MIT eller dyreforsøg.

ALLE VORES PRODUKTER ER

Unique Beauty’s produkter er certificeret af ECOCERT/COSMOS, hvilket kræver:

  • Fravær af GMO, parabener, phenoxyethanol, nanopartikler, silikone, PEG, syntetiske parfume og farvestoffer, animalske ingredienser (medmindre de fremstilles naturligt af dem: mælk, honning).
  • Mindst 95% af ingredienserne i et produkt skal være plantebaserede, og emballagen er biologisk nedbrydelig eller af genanvendelig natur.

Unique Beauty´s produkter har mindst 98% plantebaserede ingredienser, og op til 40% af ingredienserne kommer fra økologisk landbrug. Alle produkterne er milde, rene og bæredygtige.

Læs mere på ECOCERT’s hjemmeside.

UNIQUE PRODUCTS støtter et projekt i Ghana, Afrika, hvor vi køber certificeret økologisk fair trade sheasmør og et projekt i Mexico, hvor vi køber certificeret økologisk fair trade aloe vera. Projekterne hjælper landmændene med at udvikle og markedsføre deres afgrøder til eksport. Projekterne fremmer bæredygtig produktion og fair handel med det formål at fremme økonomisk vækst i landene. I de fleste af vore produkter bruger vi mindst 20% certificerede økologiske fair trade ingredienser.

Vort sheasmør kommer fra en gruppe kvinder i et fattigt område i det nordøstlige hjørne af Ghana, der grænser op til Burkina Faso mod nord og Togo mod øst. Med få beskæftigelsesmuligheder er en stor procentdel af befolkningen afhængig af landbrug for deres levebrød. Størstedelen af både mænd og kvinder er bønder, der dyrker majs, hirse, jordnødder og ris. Hovedindkomsten for kvinder stammer fra indsamling af sheanødder, der er faldet fra sheatræerne, der vokser naturligt i det omkringliggende område.

Vi har vores eget laboratorium hvor vi udvikler produkter i samarbejde med internationale råvarespecialister for hermed at sikre, at vi implementerer den nyeste forskning og viden i vore produkter. Vi bruger avancerede og moderne ingredienser, hvor virkningen og funktionaliteten er veldokumenteret og videnskabeligt underbygget. Derfor kan vi tilbyde moderne og kraftfulde naturlige skønhedsprodukter.

Vi prioriterer altid den mest bæredygtige måde at producere på, og derfor er valg af ingredienser, energikilder, produktions- og transportprocesser baseret på, hvad der har den lavest mulige miljøpåvirkning. Vi tager bæredygtighed et skridt videre ved at:

  • Implementere flere tiltag end der kræves i de økologiske certificeringsstandarder
  • Favorise lokale bæredygtige ingredienser fra den nordiske flora for at minimere ”KosmetikKilometer”
  • Bruge 100% grøn energi til produktion
  • Vælge partnere baseret på deres bidrag til bæredygtighed.

Se ingredienslisterne under hvert produktved at klikke på “flere informationer” i butikken.

Unique Products har været certificeret af Cruelty Free International i flere år. Det er en garanti for at alle vore produkter bliver fremstillet uden at nogen dyre lider overlast. Vi overholder fuldt ud kravene i Humane Cosmetics Standard.

Vi mener, at det er forkert at bruge dyr til at teste sikkerheden ved kosmetiske produkter, da der er andre metoder til vurdering af sikkerhed.

Vi har aldrig bedt nogen virksomhed foretage dyreforsøg og vi insisterer på, at vore leverandører ikke tester deres kosmetiske ingredienser på dyr.

Læs mere om Cruelty Free International på deres hjemmeside.

Vi fremstiller selv alle produkter og som produktionsvirksomhed anser vi det for vor pligt at drive forretning på den mest miljøvenlige måde. Derfor kører hele vor virksomhed inklusive produktion 100% på vindkraft.

Vi bruger grønne vaskeaktive stoffer baseret på råvarer, der nemt genskabes såsom majs, kartofler, hvede, kokosnød og palmekerne. Vore leverandører af råvarer fremstillet af derivater af palmekerneolie er alle certificeret bæredygtige af Round Table of Sustainable Palm Oil.

Vor hovedingrediens er dansk økologisk valle, som sikrer ekstremt højt indhold af protein, vitaminer og mineraler og som har en fantastisk positiv effekt på hud og hår.

Danmark producerer meget store mængder økologisk ost. For hvert kilo ost der produceres, får man 9 kilo valle. Vi har udviklet en miljøvenlig metode, hvormed vi kan erstatte store mængder vand med økologisk valle. Resultatet er en højere grad af økologi og meget mere effektive og fordelagtige produkter, end du normalt finder på markedet.

Fra et miljømæssigt og bæredygtigt synspunkt er valle fantastisk, fordi du ikke har brug for jord eller maskiner for at producere det. Det er let tilgængeligt i store mængder i Danmark. Dette gør valle enestående samtidig med at det er en stærk og funktionsaktiv skønhedsingrediens.

VORES PRODUKTER INDEHOLDER

MINDST 20% FAIR TRADE INGREDIENSER
OP TIL 40% CERTIFICEREDE ØKO INGREDIENSER FRA ØKO LANDBRUG
98% PLANTEBASEREDE INGREDIENSER
OMKRING 20% LOKALE INGREDIENSER
VORES KUNDER SIGER