SPØRGSMÅL & SVAR

LÆS OM VORES CERTIFICERINGER

Certificeret økologisk betyder, at produkterne skal overholde strenge standarder og forskrifter. Med certificerede økologiske produkter er forbrugerne sikre på, at de økologiske ingredienser ikke indeholder nogen pesticider, syntetiske insekticider, fungicider, herbicider eller genetisk modificerede ingredienser. Alle økologiske og fair trade ingredienser, der anvendes i vore produkter, er certificeret af akkrediterede firmaer, der verificerer, at de økologiske råvarer overholder de standarder, der er fastsat.

Nej, vore produkter indeholder ikke nogen form for kunstig farve eller duft. De dufte, vi bruger i vore produkter, er lavet af rene plantematerialer og de er 100% naturlige.

Forskning har vist, at selv små doser propylenglycol kan forårsage hudirritationer. Propylenglycol fungerer som en “penetrationsforstærker” og hjælper andre kemiske stoffer med at trænge dybere ind i huden. Dette er et problem, fordi det gør det sværere at kontrollere kosmetikkens sikkerhed.

GMO står for genetisk modificerede organismer. Brugen af GMO-materiale i kosmetik fører til en intensivering af landbrugsindustrien og en reduktion af omkostningerne ved naturlige ingredienser, men GMO indebærer også risikoen for, at noget går galt, hvilket derved kan medføre uønskede ændringer i de involverede miljøsystemer.

Nano betyder lille – en milliardtedel af en enhed. Det er ingredienser, der indeholder ekstremt små molekyler, der er meget mindre end dem, der findes i traditionelt anvendte kosmetiske ingredienser. Vi ved, at når stoffer bliver mindre, er de i stand til at udvikle nye kemiske træk. Derudover har forskning vist, at nogle nano-stoffer er i stand til at trænge igennem det øverste lag af huden. Det er muligt at nano-stoffer når de trænger ind i blodbanen måske kan have en negativ indvirkning på vores immunsystem. Mere forskning på dette område er nødvendig.

Når et produkt er certificeret af en respektabel organisation som COSMOS, kan du være sikker på, at argumenterne på produktet er korrekte. COSMOS kontrollerer ikke kun, at ingredienserne og produkterne lever op til deres standarder for det økologiske indhold, men de kontrollerer også, at produkterne er fremstillet på en korrekt og god måde, der er i overensstemmelse med reglerne. COSMOS kontrollerer for eksempel vores batchreferencer, dokumentation, mikrobiologisk test, sikkerhedsvurderinger og meget mere, der egentlig ikke har at gøre med at være økologisk, men mere med produkternes sikkerhed. Så hvis du køber et COSMOS-produkt, er det også en forsikring om, at produkterne er sikre at bruge. Din hud absorberer en stor del af de produkter du smører på huden, så du ”spiser” din creme. Så hvis du ikke er ligeglad med, hvad du spiser, skal du også overveje, hvilke kosmetiske produkter du bruger.

Læs mere om ECOCERT på deres hjemmeside.

Parabener, silikoner, propylenglycol, PEG’er, TEA, DEA, MEA, SLS, SLES, phthalater, GMO, pesticider, kunstig farve- og duftstoffer. Den eneste måde, du kan undgå pesticider i skønhedsprodukter på, er at købe certificerede økologiske produkter.

Vi bruger Potassium Sorbate og Sodium Benzoate. Begge er almindeligt anvendte konserveringsmidler til fødevarer hvor de er kendt under navnene E202 og E211. De er sikre, effektive og meget milde. På nogle produkter kan du se andre konserveringsmidler som f.eks. Benzoic Acid. Det skyldes, at det bruges som et bi-konserveringsstof, hvilket betyder, at det er blevet brugt til at bevare en tilsat ingrediens, f.eks. et vaskeaktivt stof eller et ekstrakt.

Vi tilsætter ingen syntetiske dufte til vore produkter. Hvis du er tilbøjelig til allergiske reaktioner på grund af parfume, så har vi mange parfumefrie produkter. Følgende produkter er uden parfume: Mild Shampoo, Curl Styling Cream, Fragrance-free Argan Oil, Kids Shampoo, Miracle Hair Mask, Styling Hair Gel, Colour Care Treatment and Fragrance-free Hair Spray.

Absolut. Økologisk landbrug sparer ressourcer og holder vores jord og drikkevand sunde. Ved at arbejde i harmoni med naturen beskytter økologisk landbrug vor sundhed og miljøet på mange måder.

Flere spørgsmål? Du er altid velkommen til at kontakte os og så vender vi tilbage til dig.