PATCHOULIOLIE

kr.64.95kr.129.95

100% ren æteriske patchouliolie – bundnote.

Velegnet til aromaterapi, duftlamper, karbad, brusebad, massage, parfumer, sauna, hudpleje, fodbad, rumspray mv.

Brun glas flaske. Produktet er fremstillet ved hjælp af 100% vindenergi. Vegan. 100% naturlig.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Kendt fra tv-programmet Den 6. Sans.

Patchouliplanten er en aromatisk urt med kantede, oprette stængler med bløde ovale blade og hvide blomster. Olien udvindes af bladene ved dampdestillation. Urten findes i Sydøstasien og Indien og tilhører Lamiaceae-slægten, fjerne slægtninge af planten er lavendel og rosmarin, som er af samme familie. Farven en mørk, brunlig, træagtig og duften tung, eksotisk, rig og cedertræsagtig. Nogle mennesker anser patchouli for den fineste urteduft i det botaniske kongerige.

Patchouli blev først beskrevet af botanikere i Philippinerne i 1845. I dag dyrkes den overalt i det tropiske Asien pga. den øgede efterspørgsel. I Asien lægges bladene mellem tøj for at holde insekter væk og det giver de indiske sarier og de indonesiske saronger den karakteristiske duft. Patchouli indgå også i mange parfumer.

Nydestilleret patchouliolie har en frisk, let skarp duft. Når olien bliver ældre bliver den mere afrundet og sødlig. Patchouliolie er en af de få olier, der bliver bedre med alderen ligesom fin vin. Andre olier, der forbedres med alderen er f.eks. sandeltræsolie. I traditionel kinesisk medicin bruges patchouli til at normaliserer livs styrken kaldet qi (eller chi.).

Olien er rensende, stimulerende og modvirker tristhed. Den kan også være effektiv mod tungt hoved. I hudplejen virker den regenererende på hudcellerne og hjælper mod uren hud, meget tør og sprukken hud. Et par dråber kan kommes i en uparfumeret creme eller jojobaolie for at få udbytte af dens egenskaber til at holde huden ungdommelig.

En god blanding til duftlampen inspireret af traditionel kinesisk folkemedicin kunne være samme del patchouli, lavendel og bergamot tilsat en 5 del rosmarin. Denne blanding skulle virke inspirerende og skabe en afbalanceret, følelsesmæssig energi. Blanding kan også bruges til massage i en basisolie. Patchouli blander også godt med ylang-ylang, sandeltræsolie, jasmin og rose.

Det er en afstressende olie som ofte anbefales ved seksuelle problemer.

 

Vægt N/A
Størrelse N/A
Faremærkning

UFI-kode: AY00-Y0UG-E00V-34J9
Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. I TILFÆLDE AF INDTAGELSE: Ring omgående til en GIFTINFORMATION/læge. Fremkald IKKE opkastning. Opbevares utilgængeligt for børn. Indholdet/beholderen bortskaffes i henhold til lokale regler.

Size

10ml, 30ml