LAVENDELOLIE

kr.52.95kr.279.95

100% ren æteriske lavendelolie – mellemnote.

Velegnet til aromaterapi, duftlamper, karbad, brusebad, massage, parfumer, sauna, hudpleje, fodbad, rumspray mv.

Brun glas flaske. Produktet er fremstillet ved hjælp af 100% vindenergi. Vegan. 100% naturlig.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Lavendelplanten er en flerårig plante, der vokser vildt eller dyrkes i bjergene i Sydeuropa. Frankrig fremstiller den fineste lavendelolie. Ægte lavendel vokser i ca. 1000 meter højde. Lavendelolien dufter aromatisk og af blomster. Den æteriske olie udvindes ved dampdestillation af planterne, når de blå blomster springer ud. 100 kg. blomster giver ca. ½ kg. olie.  Mange forveksler lavendelblomster og lavendinblomster. Lavendelblomster er blå, mens lavendinblomster er lilla. Lavendinolie er væsentlig billigere end lavendelolie men ikke så anvendelig.

Lavendelolie har en balancerende og stabiliserende virkning. Den bringer sundhed og harmoni til krop og sjæl. Et lavendelbad er forfriskende, afspændende og har en terapeutisk virkning. Lider man af søvnløshed eller lettere anspændthed anbefales et afslappende bad om aftenen. Lavendel virker afbalancerende og fornyende. Den lindre uren hud, solskoldning og insektbid. Den kan bruges i bade, til påsmøring og massage. En meget mild olie, der anbefales som begynder-olie.

Lavendelolie er god til at rense luften i hjemmet. Den skjuler uønskede lugte af cigaretter, madlavning og husdyr og giver en dejlig, forfriskende blomsterduft. Man kan bruge lavendelolien i en duftlampe eller blande den med vand i en varmebestandig keramik skål og sætte den på radiatoren om vinteren. Skålen skal fyldes med vand og 3-4 dråber æterisk olie med jævne mellemrum. Varmen får vandet til at fordampe, og langsomt vil værelset bliver fyldt af duften af lavendel. Advarsel: For at forhindre olien i at brænde, må skålen ikke være for nær varmekilden, og der skal hele tiden være vand nok.

Brugen af æteriske olier i hjemmet er et naturligt alternativ til kemiske desinfektionsmidler. De kan være med til at sikre hygiejnen i husholdningen, og dermed forebygge dårligt helbred. Når man vasker tøj, kan man tilføje 3 dråber af henholdsvis lavendel- og geraniumolie i det sidste hold skyllevand eller blande det i skyllemidlet. Man kan også putte et par dråber i lidt husholdningseddike og bruge det i stedet for skyllemiddel. Dette gør tøjet blødt, farverne bevares stærke, håndklædernes sugeevne bevares og tøjet får en dejlig duft. Hvis man vasker op i hånden kan man også tilsætte 1-2 dråber af henholdsvis lavendel- og geraniumolie. Denne lille mængde af æterisk olie vil have en rensende virkning uden at efterlade nogen stærk duft. En spray er nyttig, idet man kan sprede oliemolekylerne hurtigt og opnå en virkning hurtigt. Sprayflasken fyldes med vand og otte til tolv dråber lavendelolie tilsættes. Vil man opnå en afslappende virkning kan man blande 2 dele lavendel og en del geranium. Til festlige lejligheder bruges 2 dele eukalyptus med 1 del lavendel. Insektbid behandles med en blanding, der består af lige dele lavendelolie og alkohol.

Lavendelolie er mildt menstruationsfremmende og bør derfor ikke bruges af gravide.

Undgå kontakt med øjnene. Opbevares utilgængeligt for børn. Må ikke bruges indvortes. Skal fortyndes før brug.

Vægt N/A
Størrelse N/A
Size

100ml, 10ml, 10ml Økologisk, 30ml

Faremærkning

UFI-kode: PV00-G053-400C-FSY7
Indeholder naturligt: Linalool, Limonene.
Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager alvorlig øjenirritation. VED KONTAKT MED HUDEN: Vask med rigelig vand/sæbe. VED KONTAKT MED ØJNENE: Skyl forsigtigt med vand i flere minutter. Fjern eventuelle kontaktlinser, hvis dette kan gøres let. Fortsæt skylning. Opbevares utilgængeligt for børn. Indholdet/beholderen bortskaffes i henhold til lokale regler.