CEDERTRÆSOLIE

kr.59.95kr.99.95

100% ren æteriske cedertræsolie – bundnote. Upcycled fra træindustri herunder møbelfabrikation.

Velegnet til aromaterapi, duftlamper, karbad, brusebad, massage, parfumer, sauna, hudpleje, fodbad, rumspray mv.

Brun glas flaske. Produktet er fremstillet ved hjælp af 100% vindenergi. Vegan. 100% naturlig.

Varenummer (SKU): N/A Kategorier: ,

Cedertræsolien udvindes ved dampdestillation af cedertræ. Cedertræ er et stort, stedsegrønt træ med nåleagtige blade. Træet er meget langsomt voksende men kan blive ca. 40 meter højt. Den bedste olie udvindes fra træer, der er mindst 25 år gamle. Duften er træagtig, tør, sød og let kamferagtig.

Olien menes at være den første æteriske olie, som blev udvundet fra en plante. Egypterne brugte den til balsamering af de døde men den var også meget populær som ingrediens i hudplejeprodukter samt til parfumering af papyrus for at holde insekter borte. Også de amerikanske indianer brugte olien mod en lang række dårligdomme.

Den er ideel til at afslappe, harmonisere og fokusere tankerne. Den genopretter en tilstand af ligevægt og betragtes som en af de mest afbalancerende olier.

I hårplejen er cedertræsolie god i behandlingen af skæl. Man kan lave sin egen blanding med cedertræ og f.eks. enebær, teatræ, rosmarin, citron, patchouli. Den er velegnet til pleje af fedtet, problem hud. Også ved ekstrem tør hud kan den være til hjælp. Olien har blødgørende effekt på huden og passer godt sammen med citronolie.

En japansk undersøgelse har vist at virginia cedertræsolie er meget effektiv til at modvirke og dræbe husmider. Brug et par dråber af olien sammen med husholdningseddike, når du vasker sengetøjet, så behøves du ikke bruge skyllemiddel. Men du kan også putte et par dråber cedertræsolie i skyllemidlet. Man kan også putte lidt i en spray blandet med vand, så sprayes det på madrassen, som støvsuges efter den er tør.

Den øger blodcirkulationen ved massage og er et godt valg til en massageolie mod ømme muskler. I en massageolie mod appelsinhud bør cedertræsolien indgå.

Fra gamle dage har olien været brugt ved vinter-symptomer. Olien er god at blande med sandeltræ, rose, enebær og patchouli. Olien bør ikke bruges under graviditet.

Hovedingredienser: cedarine, thujopsene, cedrol, widdol, atlantone, caryophyllene, cadinene

Undgå kontakt med øjnene. Opbevares utilgængeligt for børn. Må ikke bruges indvortes. Skal fortyndes før brug.

Vægt N/A
Størrelse N/A
Size

10ml, 30ml, 30ml Økologisk

Faremærkning

UFI-kode: A800-X0A9-Y00W-TDVS.
Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. VED KONTAKT MED HUDEN: Vask med rigelig vand/sæbe. I TILFÆLDE AF INDTAGELSE: Ring omgående til en GIFTINFORMATION/læge. Fremkald IKKE opkastning.
Opbevares utilgængeligt for børn. Indholdet/beholderen bortskaffes i henhold til
lokale regler.